BATTERIJOPSLAG

Energie opslaan.

Een thuisbatterij slaat de elektriciteit op die overdag door de zonnepanelen wordt gegenereerd. Deze elektriciteit is dan later, als het donker is, bij u thuis beschikbaar. Hiermee wordt de kloof overbrugd tussen het moment dat zonlicht maximaal beschikbaar is en het moment dat vraag naar elektriciteit maximaal is. U bent dus niet langer verplicht uw geproduceerde energie op het net te zetten en u hoeft ook minder energie van het net aan te kopen. Dit resulteert in een besparing van de energiefactuur. Tijdens de nacht wordt er geen zonne-energie geproduceerd. Wanneer u ook tijdens de nacht wil genieten van zonne-energie kan een opslagsysteem ervoor zorgen dat uw nachtverbruik gedekt wordt. Door gebruik te maken van een batterijopslagsysteem, sluit u de kring van de hernieuwbare energie. Dit wil zeggen dat het verhaal rond het opwekken en gebruiken van hernieuwbare energie ‘compleet’ wordt. Zo evolueert uw steeds meer naar energieneutraliteit.

Opslaan in batterijen.

Wie zonnepanelen batterij zegt, denkt meteen aan Tesla met de Powerwall. Maar Tesla is lang niet het enige merk, andere (bekende) merken mengen zich in de strijd.

batterij_lg batterij_mercedes batterij_teslabatterij_sma

  • Midden 2016 kwam Mercedes-Benz met zijn eigen zonnepanelen batterij op de markt. Deze eerste versie heeft een opslag van  2.5kWh en in totaal kunnen er tot 8 batterijen met elkaar verbonden worden.
  • SMA, vooral bekend omwille van zijn oerdegelijk omvormers, heeft nu ook zijn eigen omvormers met geïntegreerde batterij. De Sunny Boy Storage, en voor wie groter wil, de Sunny Island zijn de eerste versies van het bedrijf en gaan van 2.5kWh tot 25kWH wanneer samen verbonden in een batterijpak.

Bij BALTI SOLAR kan u terecht voor meer informatie. Wij verdelen en plaatsen verschillende batterijopslag systemen.